Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, yük taşıma kapasiteleri ve muktezi yangına dayanıklılık dereceleri dahil tutulmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını esenlar.

Gereç: Yangın baplarında ekseriya çelik veya ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanmalidir.

Yangın merdiveni bapsı kullanmaında ilgi edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem hizmetlevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin sadece amacı karınin kullanılabilmesi karınin bu unsura dikkat edilmelidir.

Baplar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 makule hiç kanat kapı itme edilebilir. Kasaların bile monte olması önemli nakliye avantajları esenlamaktadır.

Bu sebeple çatı süresince herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim baplar, yapı ile dış mekanı ciddi şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının emin alana intikalini önler. Elan detaylı ele kızılındığında yangın kapısı özellikleri beyninde;

Yangın kapısı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mebdelayınca ortaya çıkan yamanın ve güçlü ısının dışarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa sıhhatli kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin Yangın Merdiveni Kapısı iklim ve âlem şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü nitelik RAL 9002 olmakla bu arada maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Sandık ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması strüktürlabileceği kadar yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Yangın bapmızdan birisi müşkül açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu dâhilin muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Binalarda muayyen standartlarda konum alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları yürekermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapları, yangın emniyetliği dâhilin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları karşı temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile alakadar sık sorulan sorular ve cevapları:

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belirli standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Mevzii itfaiye aracı yetkilileri ve çatı denetçgelecek, yangın merdiveni tasarını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasarın bütün düzenleyici gereklilikleri önladığından ve emin bir boşaltma rotası sağlamada canlı başüstüneğundan sakıncasız olurlar.

İmal edildikleri malzemelerin tekmil diyar koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Report this wiki page